Met de komst van de winter is het tijd om uw huidverzorgingsroutine te heroverwegen. Koude temperaturen, lage luchtvochtigheid en verwarming binnenshuis kunnen grote schade aanrichten aan uw huid, wat kan leiden tot uitdroging, schilfering en andere huidverzorgingsproblemen. Onze tips om u te helpen uw heldere en gezonde huid te behouden;

Zachte reiniging: Reinig uw huid voorzichtig in de winter. Gebruik zachte reinigingsmiddelen om ervoor te zorgen dat de vochtbarrière van de huid gezond is. Door een zachte, vochtinbrengende reiniger te gebruiken, blijft uw huid zijn natuurlijke essentiële oliën behouden. Probeer warm water te gebruiken in plaats van heet water bij het uitvoeren van uw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Bevochtig uw huid: Investeer in een rijke, verzachtende vochtinbrengende crème om een ​​beschermende barrière tegen de kou te bieden. Zoek een vochtinbrengende crème die bij uw huidtype past en breng deze elke dag na het reinigen aan. Denk aan producten met ingrediënten als hyaluronzuur en ceramiden.

Peeling en verzorging: Het kan nuttig zijn om wekelijks te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen. Peelingproducten die geschikt zijn voor uw huidtype moeten echter regelmatig worden gekozen en gebruikt, zonder het te overdrijven.
Je kunt niet vaker dan twee keer per week exfoliators op oliebasis gebruiken om de huid aan te vullen. Gebruik iets met ceramiden, lanoline en oliën om je huid te helpen ‘s nachts vocht vast te houden. Breng direct nadat u uit de douche komt een dikke vochtinbrengende crème aan.

Lipverzorging: In de winter zijn uw lippen droger. ‘s Nachts kunt u speciale verzorgingsproducten gebruiken om uw lippen te verzachten en te hydrateren.

Retinol en hydratatie: Naarmate de temperatuur daalt, heeft uw huid een rijkere vochtinbrengende crème nodig. Zoek naar producten verrijkt met hyaluronzuur. Dit krachtige ingrediënt versterkt het vermogen van uw huid om vocht vast te houden, waardoor deze de hele dag soepel blijft. Als retinol nog geen hoofdbestanddeel van uw huidverzorgingsarsenaal is, overweeg dan om het nu te introduceren. Het vermogen om bruine vlekken en fijne lijntjes veroorzaakt door de zon te verminderen is ongeëvenaard.

Vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken: Laat uw SPF niet opzij liggen alleen omdat de zonnige dagen voorbij zijn. Zonnestralen kunnen onze huid in elk seizoen beschadigen. Tot 80% van de zonnestralen kan door wolken heen dringen. UV-stralen kunnen ervoor zorgen dat uw huid veel sneller veroudert dan op natuurlijke wijze; Dagelijks gebruik van SPF kan het verouderingsproces zelfs met 24% vertragen!

Voedings- en waterverbruik: Het is noodzakelijk om voedingsmiddelen te consumeren die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. Tegelijkertijd is het drinken van voldoende water belangrijk voor de gezondheid van de huid. Het wordt aanbevolen om tijdens het winterseizoen de eetgewoonten te herzien en voedingsmiddelen te consumeren die bijdragen aan de huidverzorging.